-->

16 жовт. 2018 р.


Честь і слава вам, мужні захисники України.
Не дивлячись на те, що свято День захисника України тільки започатковано, його відзначення у Новопразькому НВО пройшло досить широко.
Навчальний тиждень почався із інформативної години «Мужність і відвага крізь покоління». В кожному класі була проведена виховна година,  присвячена історії України  та історії українського війська та  перегляд документального фільму « Кіборги» для 9-11 класів.
Шкільна бібліотека запросила всіх користувачів ознайомитись з книгами на книжковій виставці « Козацтво-слава України».   
9 жовтня Новопразька №1 бібліотека-філія, спільно з бібліотекарем Новопразького НВО, для учнів 1-4 класів організували та провели козацький турнір «Де дух козацький, там свобода», присвячений Дню Козацької слави. Бібліотекарі розповідали про історичне минуле України, традиції українського козацтва, Запорізьку Січ.  
Потім учні, поділившись на дві команди змагалися в конкурсах на спритність, силу та витривалість. Також брали участь у бліц-турнірі «Історія козацтва», кулінарній вікторині, у вікторині «Продовжить  прислів’я», «Намалюй козака зав’язаними очима» , «Затанцюй гопака» та інших.
Всім присутнім було весело та цікаво, а хлопці показали, що вони такі ж кмітливі, сміливі та завзяті, як колись козаки, і довели, що «Козацькому роду нема переводу»!
11 жовтня відбулися захоплюючі спортивні змагання під назвою «Козацький гарт». Змагалися учні 5-11 класів.  У першому турі змагань перемогу здобули 3 команди:7 клас(серед учнів 5-6-7  класів), 8 клас
 (серед 8,9),11клас(10,11).
У фіналі захоплюючої боротьби перемогу здобули учні 8 класу, які неймовірно були щасливими.
 Історичну  вікторину провела  вчитель історії  А. Гаркуша.
Виставка малюнків   «Козацькому роду нема переводу !»
12 жовтня  проведена тематична  лінійка  «Свято мужності  і відваги». 
Актуальність проведення таких заходів очевидна, адже День захисника України уособлюється у таких поняттях, як «Вітчизна», «Батьківщина», а найвищим проявом любові до рідної землі є готовність боронити її ціною власного життя.






                                



Немає коментарів:

Дописати коментар