-->

19 вер. 2018 р.

16 вересня 1987 р. ухвалив протокол Монреаля по речовинах, що руйнують озоновий шар. Згодом за ініціативою ООН цей день став відзначатися як День захисту озонового шару.

Нещодавно вчитель  математики та фізики  Новопразького НВО Бондаренко Наталія Миколаївна  з учнями 8 класу провела   науково-практичну конференцію, присвячену  Міжнародному дню охорони озонового шару для учнів  школи
Мета заходу – привернути увагу учнів до проблеми руйнування озонового шару, який є унікальним, властивим тільки нашій планеті захистом від шкідливого ультрафіолету. Його руйнування смертельно небезпечне: сонячне випромінювання стерилізує поверхню Землі, знищуючи на ній все живе.  Учні виступали в ролі   науковців  з доповіддями на тему «Збережи небо: захисти себе – захисти озоновий шар».

Переглядаючи фільм,  учні  обговорювали значення та властивості озонового шару та його роль в екосистемі,була проведена з учнями робота в групах.
А на завершення заходу учні писали побажання на  кольорових  квітах  і клеїли на глобус. Таким чином, доводячи свою думку
 « Ми не в змозі  запобігти  появі  озонових дірок.
Але  зберегти озон хоча б на побутовому рівні людині під силу».

Немає коментарів:

Дописати коментар