-->

1 лист. 2018 р.

Фестиваль європейських мов





      26 вересня  - Європейський день мов. Це свято проголошене Радою Європи під час Європейського року мов 6 грудня 2001-го. Основна мета – заохочення вивчення мов як у школах, так протягом усього життя людини.







На честь святкування Дня Європейських мов у  Новопразькому НВО відбувся «Фестиваль європейських мов». У ньому взяли участь учні 1-11 класів. 
Учні 3 класу презентували Грецію, розповіли про Стародавню Грецію :зародження олімпійських ігор, перші театри, архітектурні споруди   та станцювали національний танець «Сіртакі».
 

Другокласники  презентували Італію. В цікавій формі розповіли про пам'ятки архітектури , італійську кухню та прекрасне місто Венецію.



А Франція вразила нас своєю культурою, а саме архітектурними спорудами: середньовічними замками, Ейфелевою вежею  та витонченою модою.

Дев'ятикласники представили Австрію з дивовижною природою, архітектурою. Під звуки великого Моцарта учні змогли продемонструвати національні костюми Австрії, кухню та послухати славетну пісню "Ах, мій милий Августин", яка  на той  час врятувала від страшної хвороби - чуми.


Учні 6 класу презентували Іспанію - країну кориди, запального фламенко, морепродуктів та помаранчів.

Семикласники познайомили присутніх з "ізумрудною" країною - Ірландією та створили фотозону з персонажем ірландського фольклору леприконом. Учні мали змогу зробити фото на пам'ять.

Учні 5 класу під звуки органу, музики видатного  Л. Бетховена представили презентацію Німеччини. На мові країни школярі розповіли про досягнення видатних осіб , національну кухню та цікаві факти із історії Німеччини.

Учні 4 класу презентували на англійській мові Великобританію з її унікальною архітектурою. спортивними досягненнями та видатними діячами.
Не залишилися осторонь і активні першокласники НУШ спільно з класним керівником Плужніковою Т.О. Вони підготували інформаційну стіннівку по країні Болгарія.




Свято до Дня Європейських мов пройшло цікаво та весело. Учні отримали заряд позитивної енергії та ще раз переконалися у необхідності дізнаватися якомога більше інформації про Європу, вивчати мови різних народів, розширювати свій світогляд, ставати полікультурною людиною.

Немає коментарів:

Дописати коментар